Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!
Call us toll free:

elParlante en els mitjans

elParlante - Una ciudad con esperanza

Una ciudad con esperanza

El Periódico_02.11.2016

Reivindicar el potencial d’un barri, un barri molt jove, per desterrar l'estigma. Amb aquest objectiu va néixer Ciutat Esperança, un projecte impulsat pel Pla Comunitari de Ciutat Meridiana i l'associació ElParlante, en col·laboració amb el Centre Cruïlla. La iniciativa busca la implicació dels joves de la comunitat a través de la creació de vídeos i projectes audiovisuals on es reflecteix la diversitat social i les fortaleses del barri davant dels estereotips i visions negatives d'aquest.


Els joves fotografien la Ciutat Esperança, la visió més positiva de Ciutat Meridiana

Els joves fotografien la Ciutat Esperança, la visió més positiva de Ciutat Meridiana

BTV_02.10.2015

El grup de joves de Ciutat Esperança mostren en 38 fotografies l’aspecte més positiu i bonic del seu barri: la solidaritat, la natura o la simpatia dels veïns. Aquest projecte, coordinat pel col·lectiu El Parlante i el Pla Comunitari de Ciutat Meridiana, pretén donar la volta a la imatge negativa que es té del barri, molt lligada als desnonaments i la crisi. El Centre Cívic Zona Nord exposa aquest mes la plasmació en imatges de la visió que tenen els joves del seu barri, una mostra que han titulat “Ciutat Esperança, retratos de barrio”.


L'altaveu

L'altaveu

TV3_16.07.2013_Tot un món

Tot un Món entrevista a Alfredo Cohen com a director d’elParlante. El col·lectiu aposta en alguns dels seus projectes com Barribook TV o Ravalead@s pel diàleg intercultural; dins una ciutat intercultural com Barcelona. El resultat és un debat entre joves sobre els estereotips i les visions adjudicades a persones i col·lectius de diferents orígens, tallers on es potencia la participació activa i l'expressivitat audiovisual dels joves participants.


L'altaveu

Contra els rumors

TV3_15.07.2011_ Tot un món

Jésica González, membre d’ElParlante i dinamitzadora juvenil a la Xarxa BCN Antirumors, conversa amb la voluntària Cesca Camps a Tot un Món, també agent antirumors. La seva activitat combat la rumorologia present als mitjans de comunicació i a la societat cap a la població immigrant, basada en estereotips i prejudicis.