Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!
Call us toll free:

Joves

Filminuts

by elparlante in sensibilizacion, -, ca
Filminuts Interculturals és un projecte dut a terme a l’institut Joan Fuster. Els i les alumnes van crear per grups uns filminuts (pel·lícules d’1 minut) sobre temes relacionats amb la interculturalitat. La formació per crear aquests curts implica el debat sobre conceptes com discriminació, rumors, estereotips, racisme, etc., així com una mini formació en guió, storyboard, enregistrament i edició de vídeo. Read more!

Sincronitza’t

by elparlante in joves, -, ca
Sincronitza’t és un projecte per a la cocreació i la participació, que recolzant-se en les metodologies del vídeo participatiu, les tecnologies de la informació i comunicació i el teatre social, preten afavorir la vinculació, l’empoderament i el sentit de pertinença d’adolescents nouvinguts, o en procés d’arrelament, al seu nou entorn, contribuent a la seva trajectòria educativa i personal. Read more!
Format televisiu creat per la productora Camille Zonca, per al Canal de televisió de Barcelona Betevé. A partir de la ficció, es tracten temes de salut sexual i reproductiva, i les relacions psicoafectives. La sèrie parla obertament de temes com les malalties de transmissió sexual, la complexitat de les relacions entre els i les joves o la diversitat d’origen, gènere i sexe. El projecte compta amb un comitè de joves que aporten la seva experiència i coneixement en la selecció dels temes i també fan una revisió directa dels guions. elParlante dinamitza aquestes sessions, aportant la seva experiència treballant amb joves. Read more!
Projecte europeu que busca apoderar als i les joves, animant-los a crear “Equips Interruptors de l’Odi” (Hate Interruptor Teams o HITs). ElParlante treballa amb CEPS Projectes Socials, sòcia del projecte a Espanya, en l’organització de grups i dinamització de tallers per a joves. L’objectiu és brindar-los les eines necessàries per a combatre, sense por, els discursos d’odi que es generen per qüestions d’ètnia, religió o cultura, en les seves comunitats, escoles o davant dels i les companyes. Read more!

Ocupa’tBCN

by elparlante in joves, -, ca
Joves en procés d’inserció laboral participen en aquest projecte de cocreació i comunicació estratègica, una formació complementària a tot el treball que hi realitzen. Ocupa’t BCN, proposa la difusió i promoció dels seus sabers i qualitats, i l’enfortiment de les seves xarxes vinculades a la recerca de feina, tot en estreta relació amb el desenvolupament del territori. Read more!

Projecte Prisma

by elparlante in joves, -, ca
El Projecte Prisma - Navas en Acció és una proposta que busca canviar la imatge de la gent jove del barri. Un espai de comunicació i participació para visibilitzar els temes i interessos de joves i adolescents. Realitzem projectes audiovisuals per promoure l'acció comunitària a través de la trobada, el debat i el diàleg col·lectiu. Read more!

Desmuntamites

by elparlante in joves, -, ca
Desmuntamites és un projecte que fem en els instituts per fomentar el debat i la crítica mediàtica, i establir un diàleg obert amb persones d'origen i expressions artístiques diverses. L'objectiu és realitzar un curtmetratge de ficció que desmonti els estereotips sobre la immigració i la diversitat, establerts per la societat. Read more!

La Cruïlla Comuna

by elparlante in sensibilizacion, -, ca
Estratègia d'educomunicació ciutadana basada en la lectura crítica dels mitjans de comunicació, que permet als alumnes reflexionar i discutir sobre les relacions entre nord i sud, així com sobre els rumors, estereotips i prejudicis que existeixen sobre les persones amb orígens diversos. La Cruïlla Comuna promou el diàleg intercultural, el debat i l'educació mediàtica a l'aula de classe. Read more!

Barribook

by elparlante in joves, -, ca
Projecte realitzat des del barri El Carmel de Barcelona per a la promoció de la participació ciutadana, la defensa de la diversitat, el diàleg intercultural i la interacció positiva entre joves veïns i veïnes del Districte d'Horta Guinardó, utilitzant l'audiovisual com a eina de recuperació de la memòria històrica, d'apropiació de l'espai públic i d'intercanvi cultural. Read more!

Ciutat Esperança

by elparlante in joves, -, ca
Proposta per canviar l'imaginari popular que els mitjans havien creat sobre el barri de Ciutat Meridiana durant la crisi econòmica en Espanya. Es va crear un espai intercultural i intergeneracional per explorar per mitjà del teatre, el joc lúdic i el vídeo, la complexitat de les diverses realitats i cultures que conviuen al barri, així com les riqueses que té aquest territori. Read more!

Desmuntatòpics

by elparlante in joves, -, ca
Un grup de joves que forma part del Consell de Nois i Noies de l'Hospitalet de Llobregat discuteixen sobre els diversos estereotips de gènere, edat, classe i origen presents en els mitjans de comunicació i les xarxes socials per després exposar la seva pròpia visió sobre la realitat a través d'una producció de vídeo col·lectiva. Read more!

Ravalead@s

by elparlante in joves, -, ca
Projecte de cocreació de vídeo realitzat en el barri El Raval de Barcelona en el qual, per mitjà de ficcions i diverses peces documentals un grup de joves explora la seva realitat més propera i expressa les seva vision del món, des de llocs tan quotidians com el carrer, la cantonada, un bar o la plaça. Read more!

La Parla Jove – Web Doc

by elparlante in produccion, propia, -, ca
La Parla Jove és un lloc interactiu, lúdic i dinàmic per apropar les visions de joves de diferents racons de Barcelona. És un projecte webdoc que documenta, a travès d'imatges i entrevistes, les percepcions de noies i nois de Barcelona, que parlen obertament de la diversitat cultural y de gènere, de l’amor, la seva relació amb l’urbs, el barri, i amb les entitats que aquí funcionen. Read more!

ÑAÑ@S de l’Equador

by elparlante in joves, -, ca
Ñañ@s és un projecte dissenyat per involucrar i empoderar als i les joves de Bella Maria, Chaquizcha i Guara (Província de Loja, sud d'Equador) en el desenvolupament sostenible de la seva comunitat, a partir de la implementació d’una estratègia d’educomunicació per al canvi social, amb vídeos i tallers que busquen reflexionar sobre la identitat col·lectiva i fomentar la participació ciutadana. Read more!

Yamaró Colòmbia

by elparlante in joves, -, ca
Un espai d'informació, deliberació i expresió artística perquè joves de diferents pobles del Departament de l'Atlántico (Nord de Colòmbia) puguin prendre la paraula i expressar la seva pròpia veu a partir del questionament dels valors que els vinculen al territori, de la seva diversitat, i de les seves tradicions culturals. Read more!