Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!
Call us toll free:

Filminuts

by elparlante in Comments: 0

Filminuts Interculturals és un projecte dut a terme a l’institut Joan Fuster. Els i les alumnes van crear per grups uns filminuts (pel·lícules d’1 minut) sobre temes relacionats amb la interculturalitat.

La formació per crear aquests curts implica el debat sobre conceptes com discriminació, rumors, estereotips, racisme, etc., així com una mini formació en guió, storyboard, enregistrament i edició de vídeo.

Sincronitza’t

by elparlante in Comments: 0

Sincronitza’t és un projecte per a la cocreació i la participació, que recolzant-se en les metodologies del vídeo participatiu, les tecnologies de la informació i comunicació i el teatre social, preten afavorir la vinculació, l’empoderament i el sentit de pertinença d’adolescents nouvinguts, o en procés d’arrelament, al seu nou entorn, contribuent a la seva trajectòria educativa i personal.

Oh my goig – La sèrie

by elparlante in Comments: 0

Format televisiu creat per la productora Camille Zonca, per al Canal de televisió de Barcelona Betevé. A partir de la ficció, es tracten temes de salut sexual i reproductiva, i les relacions psicoafectives. La sèrie parla obertament de temes com les malalties de transmissió sexual, la complexitat de les relacions entre els i les joves o la diversitat d’origen, gènere i sexe. El projecte compta amb un comitè de joves que aporten la seva experiència i coneixement en la selecció dels temes i també fan una revisió directa dels guions. elParlante dinamitza aquestes sessions, aportant la seva experiència treballant amb joves.

HIT- CEPS PROJECTES SOCIALS

by elparlante in Comments: 0

Projecte europeu que busca apoderar als i les joves, animant-los a crear “Equips Interruptors de l’Odi” (Hate Interruptor Teams o HITs). ElParlante treballa amb CEPS Projectes Socials, sòcia del projecte a Espanya, en l’organització de grups i dinamització de tallers per a joves. L’objectiu és brindar-los les eines necessàries per a combatre, sense por, els discursos d’odi que es generen per qüestions d’ètnia, religió o cultura, en les seves comunitats, escoles o davant dels i les companyes.

Ocupa’tBCN

by elparlante in Comments: 0

Joves en procés d’inserció laboral participen en aquest projecte de cocreació i comunicació estratègica, una formació complementària a tot el treball que hi realitzen. Ocupa’t BCN, proposa la difusió i promoció dels seus sabers i qualitats, i l’enfortiment de les seves xarxes vinculades a la recerca de feina, tot en estreta relació amb el desenvolupament del territori.

Projecte Prisma

by elparlante in Comments: 0

El Projecte Prisma – Navas en Acció és una proposta que busca canviar la imatge de la gent jove del barri. Un espai de comunicació i participació para visibilitzar els temes i interessos de joves i adolescents. Realitzem projectes audiovisuals per promoure l’acció comunitària a través de la trobada, el debat i el diàleg col·lectiu.

Desmuntamites

by elparlante in Comments: 0

Desmuntamites és un projecte que fem en els instituts per fomentar el debat i la crítica mediàtica, i establir un diàleg obert amb persones d’origen i expressions artístiques diverses. L’objectiu és realitzar un curtmetratge de ficció que desmonti els estereotips sobre la immigració i la diversitat, establerts per la societat.

La Cruïlla Comuna

by elparlante in Comments: 0

Estratègia d’educomunicació ciutadana basada en la lectura crítica dels mitjans de comunicació, que permet als alumnes reflexionar i discutir sobre les relacions entre nord i sud, així com sobre els rumors, estereotips i prejudicis que existeixen sobre les persones amb orígens diversos. La Cruïlla Comuna promou el diàleg intercultural, el debat i l’educació mediàtica a l’aula de classe.

Barribook

by elparlante in Comments: 0

Projecte realitzat des del barri El Carmel de Barcelona per a la promoció de la participació ciutadana, la defensa de la diversitat, el diàleg intercultural i la interacció positiva entre joves veïns i veïnes del Districte d’Horta Guinardó, utilitzant l’audiovisual com a eina de recuperació de la memòria històrica, d’apropiació de l’espai públic i d’intercanvi cultural.

Ciutat Esperança

by elparlante in Comments: 0

Proposta per canviar l’imaginari popular que els mitjans havien creat sobre el barri de Ciutat Meridiana durant la crisi econòmica en Espanya. Es va crear un espai intercultural i intergeneracional per explorar per mitjà del teatre, el joc lúdic i el vídeo, la complexitat de les diverses realitats i cultures que conviuen al barri, així com les riqueses que té aquest territori.