Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!
Call us toll free:

Què es cou a la Zona Nord?

La Zona Nord de Nou Barris és un laboratori permanent de projectes comunitaris en ebullició.  L’últim és Ocupa’t BCN, un projecte per a la promoció de joves de Ciutat Meridiana, Vallbona i Torre Baró.

 

Por: Ana Cecilia Cervantes

El passat  6 de Juliol,  el grup de joves que ha participat en el projecte  Ocupa’t BCN van presentar a la comunitat els seus videocurrículums i van demostrar les seves habilitats culinàries a Cruïlla al Punt, el nou bar-restaurant i escola de cuina de Zona Nord.  

Aquesta proposta s’ha estat cuinant a poc a poc, a foc lent, des de fa temps, perquè les entitats que treballem a la Zona Nord, com Salesians PES Cruïlla, Pla Comunitari , Fundació Jovent i elParlante,  volíem desenvolupar un projecte conjunt per contribuir a la introducció de joves al  món laboral.

Així, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa i el Pla de Barris, vam aconseguir tirar endavant una proposta de formació, cocreació audiovisual i promoció dels sabers i habilitats que han après els i les joves de Zona Nord vinculats als programes d’inserció laboral PFI.

 

La cuina i la creació audiovisual

El binomi “cuina i audiovisual” és, cada vegada, més important al  món culinari. D’entre els perfils més populars de les xarxes socials estan els dels cuiners, xefs o foodies que es dediquen a compartir fotos i vídeos dels restaurants que visiten, els plats que mengen o les receptes que fan. Per què no fer el mateix amb el grup de joves de Zona Nord? Per què no donar les eines per comunicar millor el que fan i com ho fan?

 

Yaniris Cardona, estudiant de cuina. gravant el seu videocurrículum

 

Amb aquesta idea, es va proposar fer un projecte de cocreació audiovisual i comunicació estratègica per a joves, complementari a la seva formació. Un procés encaminat a la difusió i promoció de si mateixos, a través de videocurrículums i vídeo receptes, però també a l’enfortiment de xarxes vinculades a la recerca de feina, tot en estreta relació amb el desenvolupament i recolzament del territori.

Abans de posar les cares i els plats davant de les càmeres, es van dinamitzar sessions dedicades a la intel·ligència emocional per treballar la comunicació assertiva o la resolució de conflictes, i es van reforçar les habilitats comunicatives del grup per a treballar la identitat, la imatge i el màrqueting personal. L’objectiu final és que puguin exposar millor les seves pròpies qualitats professionals davant els seus possibles ocupadors i / o clients.

 

Un tastet amb preproducció

En el món audiovisual, la preproducció és la preparació prèvia de tot allò que es necessita pel dia del rodatge abans de dir “acció!”. I al món culinari no és gens diferent.  A part de la presentació dels videocurrículums, les videoreceptes i el documental del projecte Ocupa’t, els i les joves participants van oferir al públic assistent unes tapes preparades especialment per a aquesta ocasió.

 

Amram Messaud, estudiant de cuina, emplatant una truita francesa.

 

El grup de joves va comptar amb la supervisió del Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT de la Universitat de Barcelona, que s’han encarregat de la preproducció i acompanyament en l’elaboració de les tapes. 

Aquesta va ser la penúltima etapa del procés, en la qual el grup de joves va gaudir de l’experiència completa de preparar un catering: anar a comprar al mercat, fer les preparacions prèvies de les viandes i muntar unes tapes de pel·lícula.

L’últim pas va ser la presentació al públic assistent del resultat de tot plegat, ells i elles mateixes, amb les seves paraules.  Va ser molt emocionat, i sobretot, vam gaudir d’una experiència audiovisual, culinària i comunitària única a la Zona Nord.

Per saber-ne més del projecte, entra a la web http://ocupatbcn.elparlante.es/

 

About the Author:

12 Comments:

 1. Raquel Jimenez juny 21, 2018 Reply

  Bon dia, estic interessada en assistir el proper 6 de juliol a les 11h a la presentació dels videocurriculums i les videoreceptes del projecte Ocupa’t BCN al restaurant Cruïlla El punt, però no trobo adreça del restaurant i si cal inscripció prèvia.

  Gràcies, el meu nom és Raquel Jiménez Crespo

  • elparlante juny 25, 2018 Reply

   Hola Raquel, gràcies pel teu interès. L’adreça del restaurant és: Avinguda d’Escolapi Càncer, 4, 08033 Barcelona. Parada de Metro és Torre Baró-Vallbona L11. Et posaré a la llista d’assistents i també a el nostre butlletí mensual!

 2. mariano juny 21, 2018 Reply

  impresionant!!! Moltes gràcies!!!

  • elparlante juny 25, 2018 Reply

   Merci, Mariano! Ens veiem el 6 de Juliol!

 3. Santiago Guillen juny 22, 2018 Reply

  Ei, no trobo el lloc del dia 6
  Vull veure tot aixo i publicar-ho a Gent Creativa
  Conec a la Sofia, es una cuinera-pedagoga-organitzadora de cualitat

  • elparlante juny 25, 2018 Reply

   Hola Santiago, ens fa molta il·lusió que ho publiquis a Gent Creativa! L’adreça del restaurant és: Avinguda d’Escolapi Càncer, 4, 08033 Barcelona. Parada de Metro és Torre Baró-Vallbona L11. T’enviaré el cartell de l’esdeveniment via e-mail, on és l’adressa i quedarà perfecte per publicar. Ens veiem el 6 de juliol!!!

 4. Message…Heeey
  Enhorabuena , gran trabajo y adelante

 5. Ivan juny 26, 2018 Reply

  Molt interessant. Jo puc venir el dia 6?
  Hi ha llista on apuntar-se?

  Gràcies.

 6. Carola (Les Basses) juny 26, 2018 Reply

  Jo també m’apunto pel dia 6! Moltes felicitats pel projecte.

Leave a Comment!

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *