Projecte intergeneracional per fomentar el diàleg i el respecte entre joves i gent gran.  A través de l’intercanvi tecnològic i vivencial, també es recupera la memòria del barri i les narracions perdudes.

Són moltes les emocions que afloren quan dialoguen dues generacions. La trobada de joves i gent gran del projecte intergeneracional Compartint Experiències va sorgir amb la idea de parlar sobre la influència de la tecnologia en la vida quotidiana.  En aquesta proposta d’Aprenentatge i Servei (APS) van participar l’Escola Sant Ramon Sagrat Cor, l’Institut Les corts, l’Escola Maristes Sants Les Corts i l’Escola Santa Teresa de Lisieux.

Des de el Parlante vam treballar amb la idea de dinamitzar les trobades en els col·legis i fer un registre documental dels moments més importants. Així doncs, vam començar amb el disseny dels tallers i el desenvolupament de les activitats programades, mentre en els col·legis feien la convocatòria de voluntaris en els casals de gent gran i entre els mateixos avis i àvies de l’alumnat.

Com l’exercici es tractava d’acostar dos grups de persones en etapes molt diferents, es van realitzar unes enquestes inicials i finals per avaluar si el projecte podria influir realment en les relacions de les dues generacions. I la resposta va ser positiva. Durant el procés es va establir un diàleg entre grans i adolescents, on tots i totes van aportar no només els seus coneixements, sinó també les experiències de la seva pròpia vida.

Aproximadament deu persones grans es reunien amb els seus néts i netes a les aules de classe parlar de la memòria documental del barri o per conèixer aplicacions com Google Maps. També van compartir històries sobre com es diverteixen les unes i les altres, els jocs online, els usos de la fotografia digital i les xarxes socials. Per finalitzar els tallers, dues preguntes senzilles que calien una mica de sinceritat de part del grup: com ens veiem?, i com ens veuen els altres?

La respostes a aquestes preguntes i el videoprocés de les trobades podeu veure-ho al nostre canal de Youtube, on nosaltres també compartim les experiències de APS al Districte Les Corts.