Després de treballar temes com els embarassos adolescents no planificats, la fotografia participativa i el racisme, el grup de joves de Ciutat Esperança va decidir tractar el tema de l’assetjament entre iguals a l’escola durant aquest darrer any.

Ha sigut un procés intens en el qual hem après com funciona el bullying i ens hem endinsat en el món de les emocions i la violència per a poder tractar amb rigurositat aquesta temàtica. El resultat ha estat la creació d’un curtmetratge basat en fets reals: “Historia de much@s”, un curt de ficció que vol conscienciar la comunitat educativa i la societat en general sobre els impactes de la violència entre iguals a l’escola. La peça ha estat creada pel grup de joves de Ciutat Esperança, on també han participat de figurants joves de l’Escola Llop del Taga i del Centre Obert del Centre Cruïlla.

A més a més, durant l’estrena, també podreu veure unes entrevistes realitzades pel grup de joves al barri preguntant al veïnat què saben sobre el bullying i un programa de televisió que vam gravar amb la comunitat educativa de Ciutat Meridiana debatent aquest tema.

L’estrena s’emmarca en el projecte Ciutat Esperança, realitzat per elParlante amb la col·laboració del Pla Comunitari de Ciutat Meridiana, una iniciativa que va començar fa cinc anys i que vol potenciar l’esperit crític, l’expressió lliure, i la creativitat a través de l’audiovisual.

Us esperem el proper dimarts 20 de desembre a les 18h al Centre Cívic Zona Nord per a compartir aquesta trobada i una mica de pica-pica.