El projecte que se’ns presentava com un repte i com a pilot ha resultat ser una de les experiències més fluïdes, enriquidores i emocionants que hem viscut fins ara.

Durant el curs 2015-2016 des de elParlante hem intervingut en una vintena d’escoles d’arreu de Catalunya.
Els projectes que s’emmarquen dins l’educació formal tenen com a dificultat afegida adaptar-se a les rutines d’un centre. Ara bé, a vegades et creues amb escoles on la implicació, la passió per la innovació i la transformació educativa les fa especials, escoles que tenen màgia. Aquest ha sigut el cas del projecte Compartint experiències, dissenyat per la Direcció de Serveis a les Persones i al Territori (Districte de Les Corts) i dinamitzat per elParlante i la pròpia escola.

L’objectiu d’aquesta experiència ha sigut crear un pont de trobada entre alumnat de 3r d’ESO i algunes de les seves àvies i avis. Les persones grans i el grup de joves intercanviaven coneixements i experiències, tenint com a fil conductor les noves tecnologies. En les sessions hem treball aspectes com el Google Maps, les relacions humanes, els jocs online i els tradicionals i la fotografia.

Des de la tendresa de l’alumnat, professorat implicat, i les àvies i avis s’ha creat una bona atmosfera a l’aula on els i les participants han sigut els protagonistes del seu propi procés d’aprenentatge, tal i com promou l’edu-comunicació, motor i essència de elParlante.

Un dels objectius del projecte que s’ha complert amb escreix ha estat el de millorar les relacions entre les persones grans i joves tal i com es pot veure en aquest documental que recull testimonis de l’experiència així com un resum dels tallers viscuts.