Nusos és una trobada entre perifèries, on activistes, associacions i col·lectius es reuneixen per a dialogar i analitzar les violències horitzontals en els moviments socials. La inquietud de treballar aquests temes sorgeixen, com expressa Brigitte Vasallo, la seva principal organitzadora, de comentaris i actituds de persones que, parlant des de la seva experiència en la marginalitat, acaben discriminant a altres col·lectius igualment discriminats. La idea, tal i com planteja Pol Galofre, és apropar postures, teixir vincles i generar un clima den respecte des de la diferència.

Durant les primeres jornades Nusos, realitzades el 3 i 4 d’abril, va haver testimonis, debats, dinàmiques, teatre fòrum i moltes propostes per apropar els diversos discursos reunits. Entre ells hi havia el Pensament Decolonial, el Racisme, la Islamofòbia, el Bullying, el moviment LGTBI i el Feminisme. L’objectiu era reunir persones i entitats de moviments socials molt diferents amb la finalitat de teixir xarxes i crear aliances que enforteixin tots els discursos, y naturalment gaudir de totes les expressions artístiques i culturals que es varen presentar a la cloenda de l’esdeveniment.

elParlante també va participar en aquestes jornades enregistrant tot allò que va succeir tot el cap de setmana , recollint amb respecte i sense ànims d’invasió, els debats de cada grup. En aquest enllaç podreu veure un vídeo amb els millors moments de les jornades i el vídeo del fòrum obert on es van exposar les experiències de diferents persones i col·lectius. El resum del projecte el pugueu trobar en https://nusos.org/