elParlante va treballar en la imatge i comunicació d’aquesta campanya de l’Ajuntament de Barcelona per trencar els estereotips al voltant del fet de envellir. 

Sóc gran i què? és una iniciativa de sensibilització ciutadana per qüestionar i desmuntar els estereotips i prejudicis que sovint pateixen les persones grans.  El projecte busca reivindicar en primera persona el dret a la diferència i a la igualtat, lluitant contra les discriminacions per raó d’edat.  Aquesta proposta està impulsada per la Regidoria d’Infància, Joventut i Gent Gran de Barcelona, amb el suport del Consell Assessor de la Gent Gran.  Planteja la necessitat de visibilitzar la gran diversitat que hi ha en aquest cicle de la vida i ens convida a fer una reflexió crítica sobre les nostres idees i actituds, revisant i qüestionant els nostres estereotips i prejudicis al voltant del fet d’envellir.

 

La campanya Sóc gran, i què? ha estat seleccionada per l’OMS com una de les nou millors pràctiques internacionals contra l’edatisme i els estereotips i prejudicis que d’aquesta discriminació es deriven. En la seva convocatòria Pren partit contra la discriminació per raó d’edat l’OMS va fer una crida entre les ciutats membres de la Xarxa Internacional de Ciutats Amigables.  L’objectiu era exposar i divulgar les iniciatives que , com aquesta, estiguessin treballant en el tema per tal que puguin ser recollides i imitades en altres ciutats.

 

Tallers, diàlegs i debats de teatre-fòrums, documentació actualitzada sobre altres projectes semblants, espots publicitaris per difondre a través de les xarxes, materials de sensibilització adreçats a la ciutadania en general i més. Ho trobaràs tot a la web de Sóc Gran i què?.  

 

elParlante i el col·lectiu I+ van participar produint l’imagte publicitària i els vídeos de promoció que pots trobar aquí. Suma’t a la campanya utilitzant el hashtag #socgranique