SMOOTH (Educational Common Spaces. Passing through enclosures and reversing inequalities) és un projecte liderat per la Universitat de Tessàlia (Grècia) que es desenvoluparà durant tres anys (2021-2024). El projecte implica la participació d’unes 50 institucions educatives que s’involucraran en casos d’estudi dissenyats per descobrir si els educational commons poden operar com a catalitzadors per revertir les desigualtats.

elParlante suma a la participació amb Sincronitza’t, conjuntament amb la Universitat Pompeu Fabra, un projecte per a la cocreació i la participació, que recolzant-se en les metodologies del vídeo participatiu, les tecnologies de la informació i comunicació i el teatre social, pretenen afavorir la vinculació, l’apoderament i el sentit de pertinença d’adolescents nouvinguts, o en procés d’arrelament, al seu nou entorn, contribuent a la trajectòria educativa i personal.

Durant vàries formacions, hem estat amb Associació Educativa Integral del Raval i l’equip de la UPF per intercanviar i compartir experiències i perspectives sobre l’educació i la comunicació. 

https://youtu.be/hYIdDpGU2Ds
Resultat del vídeo participatiu de Sincronitza’t 2021

 

L’objectiu és poder aplicar els educational commons a la nova edició de Sincroniza’t a l’aula d’acollida de l’Institut Vall d’Hebron. D’aquesta manera, crear un espai de ciutadania democràtica i experimentació de noves formes de pensar i fer sobre la base de la igualtat, la col·laboració, la creativitat i el fet de compartir entre totes per enfortir el diàleg intercultural, intergeneracional i la integració social.