Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!
Call us toll free:

PROJECTES

Ocupa’tBCN

by elparlante in co, -, creació, audiovisual, -, ca
Joves en procés d'inserció laboral participen en aquest projecte de cocreació i comunicació estratègica, una formació complementària a tot el treball que hi realitzen. Ocupa't BCN proposa la difusió i promoció dels seus sabers i qualitats, i l’enfortiment de les seves xarxes vinculades a la recerca de feina, tot en estreta relació amb el desenvolupament del territori. Read more!

Compartint Experiències

by elparlante in sensibilizacion, -, ca
Compartint Experiències és un projecte d'APS -Aprenentatge i Servei- que propicia la trobada entre joves i gent gran a l'aula de classe, per a l'intercanvi intergeneracional de sabers i coneixements. És una iniciativa que utilitza la fotografia i les noves tecnologies per a la recuperació de la memòria històrica del territori i l'aprenentatge de jocs i tradicions populars. Read more!

Projecte Prisma

by elparlante in co, -, creació, audiovisual, -, ca
El Projecte Prisma - Navas en Acció és una proposta que busca canviar la imatge de la gent jove del barri. Un espai de comunicació i participació para visibilitzar els temes i interessos de joves i adolescents. Realitzem projectes audiovisuals per promoure l'acció comunitària a través de la trobada, el debat i el diàleg col·lectiu. Read more!

Itineràncies Visibles

by elparlante in co, -, creació, audiovisual, -, ca
Itineràncies visibles és un projecte que tracta de visibilitzar els camins, lluites i motius per migrar, així com les barreres que s'imposen a les persones en aquests trajectes. A partir d'un diàleg intercultural amb persones refugiades i migrades, el grup participant realitza una exposició de fotografia participativa on s'exposen els itineraris dels protagonistes. Read more!
El seminari proposa un acostament teòrico-pràctic per promoure i millorar les pràctiques educomunicatives a la ciutat de Barcelona. Es basa en la vivència i l’aprendre fent, però també en la construcció col·lectiva d’un marc conceptual que resulti enriquidor per a la ciutat, els seus barris i la seva gent. Read more!

La gran gent gran

by elparlante in co, -, creació, audiovisual, -, ca
Espai per la participació, l'apoderament i el voluntariat de les persones grans a partir de la seva formació en educació mediàtica i tecnològica, amb la finalitat de que puguin sensibilitzar a la ciutadania -especialment a la joventut- sobre les diverses realitats que els afecten a aquesta edat, per promoure un tracte respectuós que millori les seves relacions i la convivència en general. Read more!

Desmuntamites

by elparlante in co, -, creació, audiovisual, -, ca
Desmuntamites és un projecte que fem en els instituts per fomentar el debat i la crítica mediàtica, i establir un diàleg obert amb persones d'origen i expressions artístiques diverses. L'objectiu és realitzar un curtmetratge de ficció que desmonti els estereotips sobre la immigració i la diversitat, establerts per la societat. Read more!

La Cruïlla Comuna

by elparlante in sensibilizacion, -, ca
Estratègia d'educomunicació ciutadana basada en la lectura crítica dels mitjans de comunicació, que permet als alumnes reflexionar i discutir sobre les relacions entre nord i sud, així com sobre els rumors, estereotips i prejudicis que existeixen sobre les persones amb orígens diversos. La Cruïlla Comuna promou el diàleg intercultural, el debat i l'educació mediàtica a l'aula de classe. Read more!

Barribook

by elparlante in educacion, no, formal, -, ca
Projecte realitzat des del barri El Carmel de Barcelona per a la promoció de la participació ciutadana, la defensa de la diversitat, el diàleg intercultural i la interacció positiva entre joves veïns i veïnes del Districte d'Horta Guinardó, utilitzant l'audiovisual com a eina de recuperació de la memòria històrica, d'apropiació de l'espai públic i d'intercanvi cultural. Read more!

Ciutat Esperança

by elparlante in educacion, no, formal, -, ca
Proposta per canviar l'imaginari popular que els mitjans havien creat sobre el barri de Ciutat Meridiana durant la crisi econòmica en Espanya. Es va crear un espai intercultural i intergeneracional per explorar per mitjà del teatre, el joc lúdic i el vídeo, la complexitat de les diverses realitats i cultures que conviuen al barri, així com les riqueses que té aquest territori. Read more!

Desmuntatòpics

by elparlante in educacion, formal, -, ca
Un grup de joves que forma part del Consell de Nois i Noies de l'Hospitalet de Llobregat discuteixen sobre els diversos estereotips de gènere, edat, classe i origen presents en els mitjans de comunicació i les xarxes socials per després exposar la seva pròpia visió sobre la realitat a través d'una producció de vídeo col·lectiva. Read more!

GenerAccions

by elparlante in creacion, y, gestion, de, contenidos, -, ca
GenerAccions és un projecte educomunicatiu de cocreació i trobada entre membres de diferents generacions del barri de Sant Josep, de Sant Vicenç dels Horts, per imaginar i generar nous futurs possibles. El projecte busca sensibilitzar la ciutadania sobre les múltiples realitats dels joves i de la gent gran, del territori, a partir de desmuntar prejudicis i estereotips sobre les seves realitats. Read more!

Sóc Gran i què?

by elparlante in comunicació
Projecte de l'Ajuntament de Barcelona que busca trencar els estereotips i prejudicis que existeixen sobre la gent gran. elParlante va treballar en la campanya de comunicació i dinamització social del projecte, des de la creació de la imatge, logotip, dossiers de premsa i espots publicitaris, fins a la realització de tallers de sensibilització sobre edatisme i mitjans de comunicació. Read more!
Som un grup de professionals compromeses amb l'entorn i la comunitat, que cooperen i comparteixen coneixements i experiències per a impulsar i acompanyar projectes on es fomenta la igualtat, el reconeixement de la diversitat, el diàleg i el coneixement. La perspectiva decolonial i de gènere són les nostres eines i la convivència intercultural el nostre horitzó. Read more!

Ravalead@s

by elparlante in educacion, no, formal, -, ca
Projecte de cocreació de vídeo realitzat en el barri El Raval de Barcelona en el qual, per mitjà de ficcions i diverses peces documentals un grup de joves explora la seva realitat més propera i expressa les seva vision del món, des de llocs tan quotidians com el carrer, la cantonada, un bar o la plaça. Read more!

La Parla Jove

by elparlante in Uncategorized
La Parla Jove és un lloc interactiu, lúdic i dinàmic per apropar les visions de joves de diferents racons de Barcelona. És un projecte webdoc que documenta, a travès d'imatges i entrevistes, les percepcions de noies i nois de Barcelona, que parlen obertament de la diversitat cultural y de gènere, de l’amor, la seva relació amb l’urbs, el barri, i amb les entitats que aquí funcionen. Read more!

ÑAÑ@S

by elparlante in educacion, no, formal, -, ca
Ñañ@s és un projecte dissenyat per involucrar i empoderar als i les joves de Bella Maria, Chaquizcha i Guara (Província de Loja, sud d'Equador) en el desenvolupament sostenible de la seva comunitat, a partir de la implementació d’una estratègia d’educomunicació per al canvi social, amb vídeos i tallers que busquen reflexionar sobre la identitat col·lectiva i fomentar la participació ciutadana. Read more!

Yamaró

by elparlante in educacion, no, formal, -, ca
Un espai d'informació, deliberació i expresió artística perquè joves de diferents pobles del Departament de l'Atlántico (Nord de Colòmbia) puguin prendre la paraula i expressar la seva pròpia veu a partir del questionament dels valors que els vinculen al territori, de la seva diversitat, i de les seves tradicions culturals. Read more!

TuParlante

by elparlante in produccion, propia, -, ca
Programa radial, lloc de trobada per a músiques diverses, però sobretot, espai de diàleg per privilegiar el que ens és comú sobre el que ens diferencia, per valorar les aportacions de la diversitat cultural. Read more!

En la línea

by elparlante in produccion, propia, -, ca
Cada divendres al vespre, després de les seves llargues jornades laborals durant la setmana, un grup d'immigrants llatinoamericans es reuneix al soterrani d'un cafè internet de Barcelona, per programar la seva activitat com a àrbitres de futbol, la qual exerceixen durant el cap de setmana en diferents camps de la ciutat. Read more!
Espai per compartir experiències i inquietuds, així com construir ponts que contribueixin a la consolidació d'una xarxa glocal que permeti ampliar l'abast i generar nous processos d’educomunicació. Read more!

CRÒNIQUES DE LA DIVERSITAT

by elparlante in produccion, propia, -, ca
13 cròniques que recorren la ciutat de Barcelona, escrites en primer persona per Alfredo Cohen. Read more!

VÍDEOS D’INTERÈS SOCIAL

by elparlante in produccion, propia, -, ca
A elParlante produïm audiovisuals fonamentats en continguts i conceptes, més que en trucatges efectistes. Aquests vídeos serveixen per oferir serveis, sistematitzar processos, compartir experiències, demostrar coneixement i generar empatia entre els públics estratègics de les organitzacions que els encarreguen. Read more!